Adatvédelem

Adatvédelmi tájékoztató

 

Adatkezelő neve, elérhetőségei:
Az adatkezelő megnevezése: IRODA XPRESSZ BT. (a továbbiakban: Adatkezelő)
Az adatkezelő levelezési címe és telephelye: 2045 Törökbálint Bartók Béla u. 15.
Az adatkezelő adó száma: 22145312-2-13
Az adatkezelő cégjegyzék száma: 13-06-053934
Az adatkezelő e-mail címe: info@irodaxpressz.hu
Az adatkezelő telefonszáma: +36-23-331-327
Honlap: www.irodaxpressz.hu

 

A honlapon végzett adatkezelések jogszabályi háttere, jogalapja, célja, a kezelt személyes adatok köre, valamint az adatkezelés időtartama

 

Weboldalak és a cookie-k használatával kapcsolatos tájékoztatás:
Weboldalunk ingyenesen látogatható.
Weboldalunk a hozzánk látogatóitól nem kér nevet, címet, telefonszámot, email címet stb. és semmilyen más személyes adatot sem.
A Weboldalak tartalma kizárólag tájékoztató jellegűek, a Weboldalon hozzáférhető tartalom (ideértve a Weboldal működése során használt szoftvert is) pontosságáért, megbízhatóságáért, teljességéért és az ezekből eredő közvetlen vagy közvetett károkért az Iroda Xpressz Bt. nem vállal felelősséget.
Illetve nem tárolja az ügyfelek számítógépén illetve adathordozóin található adatokat.

Más weboldalra mutató linkek:
A Weboldal harmadik személyek által üzemeltetett weboldalakra mutató linkeket is tartalmaznak.
Az Iroda Xpressz Bt. más weboldalak tartalmáért semmilyen felelősséget nem vállal.

Mi az a cookie?
Az Adatkezelő a honlap látogatása során úgynevezett cookie-kat (sütiket) használ.
A cookie betűből és számokból álló információcsomag, amit honlapunk az Ön böngészőjének küld el  azzal a céllal, hogy elmentse bizonyos beállításait, megkönnyítse a honlapunk használatát és közreműködik abban, hogy néhány releváns, statisztikai jellegű információt gyűjtsünk a látogatóinkról.
A cookie-k (sütik) nem tartalmaznak személyes információkat és nem alkalmasak az egyéni felhasználó azonosítására.
A cookie-k (sütik) gyakran olyan egyéni azonosítót tartalmaznak – egy titkos, véletlenül generált számsort amelyet az Ön eszköze tárol.
Néhány cookie (süti) a honlap bezárása után megszűnik, néhány pedig hosszabb időre tárolásra kerül számítógépén.

A cookie-k jogszabályi háttere és jogalapja:
Az adatkezelés hátterét az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (Infotv.) és az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló
2001. évi CVIII. törvény rendelkezései jelentik. Az adatkezelés jogalapja az Infotv. 5. § (1) bekezdés a) pontjával összhangban az Ön hozzájárulása.

A honlap által használt cookie-k főbb jellemzői:
A működéshez szigorúan szükséges cookie-k.
Ezek a cookie-k a weboldal használatához nélkülözhetetlenek és lehetővé teszik a weboldal alapvető funkcióinak használatát.
Ennek hiányában az oldal számos funkciója nem lesz elérhető az Ön számára. Ezen típusú cookie-k élettartama kizárólag a munkamenet idejére korlátozódik.
Amennyiben Ön nem fogadja el a cookie-k használatát, akkor bizonyos funkciók nem lesznek elérhetőek az Ön számára.

A cookie-k törléséről bővebb tájékoztatást az alábbi linkeken találhat:

Explorer:  http://windows.microsoft.com/en-us/internet-explorer/delete-manage- cookies#ie=ie-11

Firefox:  https://support.mozilla.org/en-US/kb/cookies-information-websites-store-on-your-computer

Chrome: https://support.google.com/chrome/answer/95647?hl=en


Az Iroda Xpressz Bt. szervizébe behozott számítógépek, informatikai eszközök, perifériák átvétele, illetve átadása


Az Iroda Xpressz Bt. csak a cég által rendszeresített szerviz munkalapon veszi át a javításra behozott készülékeket, perifériákat, illetve számítástechnikai eszközöket.

Felhívjuk tisztelt ügyfeleink figyelmét, hogy a szerviz csak a szerviz munkalapon feltüntetett hibákat vizsgálja, egyéb (az átadáskor nem közölt) hibákért nem vállal felelősséget.

A szerviz a szoftverek telepítését szolgáltatás keretében végzi, a munkadíj csak a szolgáltatásra vonatkozik.
Ezen szolgáltatással az ügyfél nem kap használati és licenc jogot a telepített szoftverekre.
A szerviz csak olyan szoftverek telepítését végzi, melyekkel az ügyfél rendelkezik.
A szerviznek nem áll módjában az átadott szoftverek, telepítő lemezek és licenc kódok eredetiségét ellenőrizni, az átadott szoftverek telepítése utáni minden esetleges jogi következmény az ügyfelet terheli.

A szervinek átadott készüléken tárolt adatok, programok, beállítások, szabadalmi és szellemi alkotások joga alá tartozó információk, megoldások megőrzése, mentése kizárólag a megrendelő feladata.
A szerviz nem vállal felelősséget a javítás, karbantartás alatt bekövetkező esetleges módosulásokra, információ vesztésre.
A szerviz nem felel adatvesztéssel, adatsérüléssel okozott károkért, továbbá közvetett vagy következményi károkért, haszon vesztésért, még akkor sem, ha ennek bekövetkezése az elvégzett javításra, karbantartásra vezethető vissza.

Az Iroda Xpressz Bt. nem tárolja az ügyfelek személyes adatait. Illetve nem tárolja az ügyfelek számítógépén illetve adathordozóin található adatokat.
Valamint ezeket az adatokat harmadik személynek nem adja ki.

A készülék átadása után a munkalap megsemmisítésre kerül.

A megrendelő az elkészülés dátumától számított öt munkanapon belül köteles a készülékét, alkatrészét, perifériáját elszállítani vagy az elszállításról gondoskodni.
A nem elszállított készülékekre, számítógépekre, raktározási díjat számítunk fel. Napi 250Ft (bruttó), 6 hónap raktározás után a készülék a korábban megadott elérhetőség valamelyikén (e-mail, sms)  értesítés után kényszer értékesítésre kerül.

A kezelt személyes adatok köre:
Név, lakcím, telefonszám, e-mail cím.

Az adatkezelés időtartama:
Az Adatkezelő az adatokat a javításra behozott készülékek, perifériák, illetve számítástechnikai eszközök szervizelésének befejezése után vissza adás időpontjáig kezeli. A készülék átadása után a munkalap megsemmisítésre kerül.


A megrendeléssel és számlázással kapcsolatos adatkezelés


Az adatkezelés jogszabályi háttere és jogalapja:
Az adatkezelés hátterét az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (Infotv.) és a számvitelről szóló 2000. évi C. törvény (Sztv.) rendelkezései jelentik.
Az adatkezelés jogalapja az Infotv. 5. § (1) bekezdés a) pontjával összhangban az Ön hozzájárulása, valamint – hozzájárulása visszavonása esetén – az Infotv. 6 § (5) bekezdése a) pontja alapján az Adatkezelőt terhelő, Sztv-ben megfogalmazott jogi kötelezettség teljesítése.

Az adatkezelés célja:
A jogszabályoknak megfelelő számla kiállítása és a számviteli bizonylat megőrzési kötelezettség teljesítése.
Az Sztv. 169. § (1)-(2) bekezdése alapján a gazdasági társaságoknak a könyvviteli elszámolást közvetlenül és közvetetten alátámasztó számviteli bizonylatot meg kell őrizniük.

A kezelt adatok köre:
Név, cím, e-mail cím, telefonszám.

Az adatkezelés időtartama:
A kiállított számlákat az Sztv. 169. § (2) bekezdése alapján a számla kiállításától számított 8 évig meg kell őrizni.
Tájékoztatjuk arról, hogy amennyiben a számla kiállításához adott hozzájárulását visszavonja, az Adatkezelő az Infotv. 6. § (5) bekezdés a) pontja alapján jogosult a számla kiállítása során megismert személyes adatait 8 évig megőrizni.

 

Az áruszállításhoz kapcsolódó adatkezelés


Az adatkezelés jogszabályi háttere és jogalapja:
Az adatkezelés hátterét az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (Infotv.) előírásai jelentik.
Az adatkezelés jogalapja az Infotv. 5. § (1) bekezdés a) pontjával összhangban az Ön hozzájárulása.

Az adatkezelés célja:
Az áruszállítás esetében az adatkezelés célja az, hogy a megrendelt árut az Ön igényéhez alkalmazkodva kiszállítsuk az Ön számára.

A kezelt adatok köre:
Név, cím, e-mail cím, telefonszám.

Az adatkezelés időtartama:
Az Adatkezelő az adatokat a megrendelt áru kiszállításának időtartamáig kezeli.

Számla igény esetén az Sztv. 169. § (2) bekezdése alapján a számla kiállításától számított 8 évig meg kell őrizni.
Tájékoztatjuk arról, hogy amennyiben a számla kiállításához adott hozzájárulását visszavonja, az Adatkezelő az Infotv. 6. § (5) bekezdés a) pontja alapján jogosult a számla kiállítása során megismert személyes adatait 8 évig megőrizni.


A hírlevél-küldéssel kapcsolatos adatkezelés


Az Iroda Xpressz Bt. nem küld hírleveleket, nincs hírlevél küldő rendszere, illetve hírleveleket üzemeltető céggel sem áll semmilyen kapcsolatban.

 

További adatkezelések


Amennyiben az Adatkezelő további adatkezelést kíván végezni, akkor előzetes tájékoztatatást nyújt az adatkezelés lényeges körülményeiről (adatkezelés jogszabályi háttere és jogalapja, az adatkezelés célja, a kezelt adatok köre, az adatkezelés időtartama).

Tájékoztatjuk Önt arról, hogy a hatóságok törvényi felhatalmazáson alapuló, írásbeli adatkéréseit az Adatkezelőnek teljesítenie kell.
Az Adatkezelő az adattovábbításokról az Infotv. 15. § (2)-(3) bekezdésével összhangban nyilvántartást vezet (mely hatóságnak, milyen személyes adatot, milyen jogalapon, mikor továbbított az Adatkezelő), amelynek tartalmáról kérésére az Adatkezelő tájékoztatást nyújt, kivéve ha a tájékoztatását törvény kizárja.

  

Adatbiztonsági intézkedések


Az Adatkezelő kijelenti, hogy megfelelő biztonsági intézkedéseket hozott annak érdekében, hogy a személyes adatokat védje a jogosulatlan hozzáférés, megváltoztatás, továbbítás, nyilvánosságra hozatal, törlés vagy megsemmisítés, valamint a véletlen megsemmisülés és sérülés, továbbá az alkalmazott technika megváltozásából fakadó hozzáférhetetlenné válás ellen.

A felhasználói adatokhoz csak az adatkezelő férhet hozzá, harmadik félnek nem adhatóak ki.
Az adatkezelő a fent említett eseteken kívül egyedül törvényi kötelességből továbbítja a felhasználók adatait az igénylő hatóságnak, amennyiben hivatkozott hatóság a megfelelő jogalappal rendelkezik.


Az adatkezelés során Önt megillető jogok


Az adatkezelés időtartamán belül Önt megilleti:
- a tájékoztatáshoz való jog
- az adatok helyesbítéséhez való jog
- az adatok törléséhez való jog
- az adatok zárolásához való jog
- a tiltakozás joga

Ön az adatkezelés időtartamán belül tájékoztatást kérhet az Adatkezelőtől a személyes adatai kezeléséről.
Az Adatkezelő a kérelem benyújtásától számított legrövidebb idő alatt, legfeljebb azonban 30 napon belül írásban, közérthető formában tájékoztatja Önt a kezelt adatokról, az adatkezelés céljáról, jogalapjáról, időtartamáról, továbbá – amennyiben az adatok továbbítására is sor került – arról, hogy kik és milyen célból kapják vagy kapták meg az adatokat.

Ön az adatkezelés időtartamán belül kérheti, hogy az Adatkezelő a személyes adatait helyesbítse. A kérésének az Adatkezelő legkésőbb 15 napon belül eleget tesz.

Önnek lehetősége van a személyes adatainak törlését kérni, amelynek az Adatkezelő legkésőbb 15 napon belül eleget tesz. A törlés joga nem terjed ki arra, ha az Adatkezelőt törvény kötelezi az adatok további tárolására, illetve arra az esetre, sem ha az Infotv. 6. § (5) bekezdésével összhangban az Adatkezelő jogosult a személyes adatok további kezelésére (így például a számlázással összefüggésben).

Ön kérheti, hogy az Adatkezelő zárolja a személyes adatot, ha az adatok végleges törlés sértené az érintett jogos érdekeit. Az így zárolt személyes adat kizárólag addig kezelhető, ameddig fennáll az az a cél, amely a személyes adat törlését kizárta.

Ön tiltakozhat személyes adatának kezelése ellen:
ha a személyes adatok kezelése vagy továbbítása kizárólag az Adatkezelőre vonatkozó jogi kötelezettség teljesítéséhez vagy az Adatkezelő, adatátvevő vagy harmadik személy jogos érdekének érvényesítéséhez szükséges, kivéve kötelező adatkezelés esetén és az Infotv. 6. § (5) bekezdésében foglalt esetben;

ha a személyes adat felhasználása vagy továbbítása – az Ön hozzájárulása nélkül – közvetlen üzletszerzés, közvélemény-kutatás vagy tudományos kutatás céljára történik.

Az Adatkezelő a tiltakozást a kérelem benyújtásától számított legrövidebb időn belül, de legfeljebb 30 napon belül megvizsgálja, annak megalapozottsága kérdésében döntést hoz és döntéséről Önt írásban tájékoztatja. Ha az adatkezelő az érintett helyesbítés, zárolás vagy törlés iránti kérelmét nem teljesíti, a kérelem kézhezvételét követő 30 napon belül írásban vagy az érintett hozzájárulásával elektronikus úton közli a helyesbítés, zárolás vagy törlés iránti kérelem elutasításának ténybeli és jogi indokait.

Jogorvoslati lehetőségek:
Amennyiben Ön szerint az Adatkezelő megsértette valamely, az adatkezelésre vonatkozó törvényi rendelkezést vagy nem teljesítette valamely kérelmét, akkor vélelmezett jogellenes adatkezelés megszüntetése érdekében a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság vizsgálati eljárását kezdeményezheti (levelezési cím: 1530 Budapest, Pf.: 5., e-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu).

Tájékoztatjuk emellett arról is, hogy az adatkezelésre vonatkozó törvényi rendelkezések megsértése esetén, vagy ha az Adatkezelő nem teljesítette valamely kérelmét, akkor az Adatkezelővel szemben bírósághoz fordulhat.

 

Ha tovább használja az oldalt, el kell fogadnia, hogy cookie-kat helyezünk el a számítógépen. Részletek

Az irodaxpressz.hu weboldalt az Irtoda Xpressz Bt.
(Székhely/Cím: 2045 Törökbálint Bartók Béla 15. - Adó szám: 22145312-2-13 - Cégjegyzék: 13-06-053934 - Email: info@irodaxpressz.hu) üzemelteti.


A Weboldal ingyenesen és személyes adatok megadása nélkül látogatható. Egy EU-s törvény alapján kötelező tájékoztatni a weboldalunkra látogatókat, hogy a weboldal cookie-kat ("sütiket") használ.

Ha ezzel nem ért egyet a böngésző beállításainál tiltsa le a cookie-k tárolását. A cookie egy olyan kis adategyüttes (változó tartalmú, alfanumerikus információ csomag), amelyet az Ön által böngészett webhely szervere küld az Ön eszközére. A süti az Ön számítógépének, telefonjának vagy táblagépének böngészőprogramjában eltárolódik, majd ezt később a küldő szerver onnan kiolvashatja. A cookie-t más webhely nem képes elolvasni, csak amely azt elhelyezte. A webhely megjegyzi a látogatásával kapcsolatos információkat, például az Ön által használt nyelvet stb. Amennyiben nem szeretné a webhelyünkhöz kapcsolt sütik elhelyezését számítógépén, telefonján vagy táblagépén, ne használja a webhelyünket.

A sütikre vonatkozó beállításait módosíthatja a böngészőjén keresztül. Az irodaxpressz.hu nem kezel személyes adatokat.

Vannak cookie-k amik használata elengedhetetlen az oldal megfelelő működéséhez. Néhány cookie csak átmenetileg van csak jelen a számítógépen és a böngésző bezárásával eltűnnek, de léteznek olyanok is, amelyek a számítógépen huzamosabb ideig megmaradnak.

Bezárás